Λογότυπο Eταιρίας [302xX]
Πάνω Frame [668xX]
 

Υλικά

8 αβγά
120 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
3 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
φασκόμηλο 3 φύλλα ψιλοκομμένα
1/2 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
50 ml. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
80 γρ. ρικότα σε κομμάτια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.

Σε ένα μεγάλο μπόλ χτυπάμε τα αυγά με την παρμεζάνα, το βασιλικό, το φασκόμηλο, το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.Αφήνουμε στην ακρη.

Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ενα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 5-6 λεπτά.Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία.Προσθε΄τουμε στο σωταρισμένο κρεμμύδι το μίγμα των χτυπημένων αυγών. Προσθέτουμε και τα κομμάτια της ρικότας και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η φριτάτα, για περίπου 2 λεπτά.

Αποσύρουμε απο τη φωτιά το τηγάνι και το βάζουμε στο φούρνο.Ψήνουμε για ακόμη 9-10 λεπτά.

Βγάζουμε απο το φούρνο και κόβουμε τη φριτάτα σε κομμάτια.Σερβίρουμε αμέσως ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 
 
 
 
Banner
Banner
Banner